Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/5/9/tony-normark.se/httpd.www/home/include/meny.php on line 5

Vindkraftverk

Hur mitt vindkraftverk byggs.

Mitt vindkraftverk kommer att ha en turbin diameter på två meter! Och där går även gränsen för att inte behöva ha byggnadslov. Placeringen kommer att ske så att verket inte kommer över på den andras tomt ifall masten skulle gå av. De två reglerna gäller för att få bygga ett vindkraftverk.

Syfte med vindkraftverket.

Att sälja el med en 2 meter turbin är inge ide då du tjänar runt 10 kr månaden. Uppgiften är att komplettera solcellens uppgift att ladda fritidsbatteriet. När batteriet är fulladdat kommer en shuntregulatorn att styra om strömmen till ett värmeelement. Värmeelement kommer på vintern att hålla underhållsvärme i ett rum på 38 kvadrat i bästa fall.

 

Vindkraftverkets effekt

Då vi redan har en solpanel i stugan väljer jag av praktiska skäll 12v. Även om de skulle vara betydligt bättre att bygga en generator för 24 eller 48v Effekten på vinkraftverket blir 300w på 2 meter turbiner eftersom jag har 12V spänning blir Strömmen 25A till batteriet och de duger gått och väl till en stuga!

Del 1 Generatorn

 

Om Sidan | Site Map | Privacy Policy | Kontakta Mig | ©2009 Tony-Normark.se