Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/5/9/tony-normark.se/httpd.www/home/include/meny.php on line 5

H-rotor

Solpaneler

Nu händer det saker i stugan. Mina ny beställda solpaneler har monterats upp! Det är två st 85w som kommer att parallellkopplad med min 30w! Det kommer att ge 200w på mitt 12v system! Lite kopplings beskrivning kommer senare!

 


H-rotor

vindkraftverket

Nu börjar vindkarftverket bli klart, Men innan den är 100% klar ska små fix göras för att skydda den samt förbättre generatorn. Några tester med dessa vingar kommer göras för att se vilka som är mest effektiva. Har ännu inte bestämt mig vart likriktarn ska plaseras än så länge är de tänkt den ska vara ovan på generator. Har även testat snabbt att ladda ett batteri men de var enbart med en vev så hur mkt man kan ta ur denna generator få tiden utvisa i mer avancerade tester som kommer göras när allt är klart.

 


Nyheter

Luftsolfångaren


Luftsolfångaren som jag byggde för ett år sen var för liten så nu har jag byggt om den och fixar lite små finesser på den. Den ska nu under vinten värman upp en liten verksat och föråd för att sedan på våren flytta sig till Stugan! Efter att jag byggt om den så fick den mer luft mellan glaset och duken!

 

De uppskattas ha en effekt på ca 500 till 1000 kw. jag vet att de inte är så exakta värden men jag är nöjd bara den klara av att få upp stugans tempratur någon grad då man inte är där. Den är ju inte heller stor så de är ju en possetiv ska 120 cm lång och ca 00 cm bred! Djupet på hela Luftsolfångaren är 25 cm detta för att även få plats med isolering.

Mer information om Luftsolfångaren kommer under Energi och Projekt så småning om.


H-rotor

Brunn

Ändå sedan jag var liten har vi letat efter vatten kring våran stugan, Vi har en älv ca 40m bort dock så är de en brant väg ner! så att få tag på vatten har varit ett viktigt steg för 3 år sedan hittade ett någorlunda bra ställe att gräva på nu efter 4m har vi vatten vid goda tillfällen eller en regnig sommar. Brunns locket är ju ett måste så de blev ett litet projekt att bygga de under hösten. Dock fick vi inte lägga någon fungerande ventilation. Nu har vi solcells el, bastu och en brunn fattas bara lite mer energi så att man kan ha en brunnspump där nere!

 

 

Om Sidan | Site Map | Privacy Policy | Kontakta Mig | ©2009 Tony-Normark.se